Podosegmentale reflexologie
Podosegmentale reflexologie of PSR is een moderne vorm van voetmassage. Het hele organisme wordt via de voeten behandeld en laat zien waar aandachtspunten zitten, om vervolgens via de reflexgebieden blokkades in het lichaam op te heffen. PSR wordt met succes toegepast bij functionele klachten zoals hoofdpijn, migraine, slaapstoornissen, maag- en darmklachten, hormonale stoornissen, stress en emotionele problemen.

Deze therapie steunt op het principe van de segmentale opbouw van het menselijk lichaam zoals bekend in de embryologie en neurologie. De doorbloeding van de voeten wordt enorm verbeterd en de energie kan weer vrij stromen. Afvalstoffen worden uitgescheiden, het genezingsproces wordt in gang gezet en het lichaam komt weer terug in balans. De methode is niet vergelijkbaar met de gewone traditionele voetreflexologie die de organen rechtstreeks op de voet projecteert.

In de podosegmentale reflexologie zijn het niet de anatomische projecties maar kleine, soms zeer gevoelige segmenten op de voet die het uitgangspunt vormen voor de therapie. Tijdens de behandeling worden de voeten niet alleen met de handen en duimen gemasseerd maar ook met speciale massagestokjes.

 

Via de segmenten worden er krachtige impulsen doorgeven naar het corresponderend hersengebied en van hieruit naar het hele organisme. Hierdoor gaan overbelaste en verzwakte organen beter functioneren. Bovendien leidt deze behandeling ook tot een verbetering van de weerstand en vitaliteit!

Verloop van de behandeling
Allereerst wordt de voet losgemaakt door de voet rond te draaien. Vervolgens wordt de voet opgewarmd door middel van een massage met olie. De PSR- behandeling wordt uitgevoerd met massagestokjes in 3 maten; het voordeel hiervan is dat reflexgebieden meer diepgaand behandeld kunnen worden.  Eerst wordt de rechtervoet en vervolgens de linkervoet behandeld, vanwege het feit dat de linkervoet gevoeliger is. De behandeling wordt afgesloten met zachte wrijvingen op de voetzolen. Uw voeten zullen aanvoelen alsof u op wolkjes loopt!

Indicaties
PSR stimuleert het hele lichaam en herstelt het energetisch evenwicht. Het is daarom een zeer doeltreffende behandelmethode voor veel klachten, waarvan onderstaande lijst maar een kleine opsomming is:

* longklachten
* allerlei klachten aan het bewegingsapparaat zoals rug-, nek- en schouderklachten
* allerlei vormen van hoofdpijn en migraine
* doorbloedingsstoornissen bijv, restless legs
* stress gerelateerde klachten
* keel, neus en oor klachten
* klachten aan de vrouwelijke geslachtsorganen
* maag- en darmklachten
* depressies

Heeft u vragen of wilt u meer weten neem contact met me op

Innerbalancenicole | 06-54701801 |innerbalance.nicole@gmail.com