Dermasegmentale Reflexologie (DSR) is een dieptemassage waarbij de verschillende segmenten van het lichaam geprikkeld worden. Hierdoor wordt het zelf genezend mechanisme van het lichaam gestimuleerd.

Het menselijk lichaam is horizontaal opgebouwd uit segmenten, die verticaal door huidzenuwen verbonden zijn met het ruggenmerg en via het zenuwstelsel met de organen verbonden zijn. Hierdoor is er sprake van een reflectorische werking tussen de segmenten en de organen. Door DSR worden er impulsen in die segmenten afgegeven en wordt het zelf genezende mechanisme gestimuleerd.

De verhoogde doorbloeding in de segmenten zorgen ervoor dat het bind- en  spierweefsel zich kunnen ontdoen van opgehoopte gifstoffen en tevens zullen de corresponderende organen in hun functie verbeteren. De blokkades in het lichaam worden opgeheven en hierdoor komt het lichaam weer terug in balans.

Verloop van een DSR behandeling
DSR is een dieptemassage. Om dit te kunnen bereiken is het noodzakelijk dat er zonder olie gewerkt wordt. In het begin kan dit vrij pijnlijk zijn, vooral in gebieden waar onvoldoende bloeddoorstroming is. Echter door de behandeling komt de bloeddoorstroming weer op gang, zodat afvalstoffen kunnen worden afgevoerd en zuurstofrijk bloed aangevoerd. Na de behandeling ervaart de patiënt een gevoel van verlichting, zowel lichamelijk alsook geestelijk.

Indicaties
Globaal wordt DSR toegepast bij spierspanningen, stress, emotionele aandoeningen, ademhalingsproblemen en vermoeidheid.
Specifiek wordt DSR toegepast bij cervicale hoofdpijn, duizeligheid, ziekte van Ménière, gehoorstoornissen, mobiliteitsproblemen, diverse vormen van rugklachten, reumatische klachten, spijsverteringsproblemen en depressiviteit.

Heeft u vragen of wilt u meer weten neem contact met me op

Innerbalancenicole | 06-54701801 |innerbalance.nicole@gmail.com